عوارض جانبی این عمل چیست ؟
گاهی اوقات بعد از چند روز ممکن است در ادرار خون وجود داشته باشد. عبور سنگ خرد شده می تواند سبب بروز ناراحتی در فرد شود. گاهی نیز سنگ بطور کامل نشکسته است و انجام روشهای درمانی دیگر مورد نیاز خواهد بود. در موارد نادر ممکن است که بعد از سنگ شکن هماتوم اطراف کلیه ایجاد شود.
آیا این روش را می توان برای تمامی سنگهای کلیوی مورد استفاده قرار داد ؟
خیر، اندازه ، محل و جنس سنگ از جمله فاکتورهایی است که باید جهت انجام این روش مدنظر قرار گیرند. بعلاوه عکس برداری محل سنگ باید مشخص شود تا امواج دقیقاً به محل سنگ تابانیده شوند. اگر اختلالات ساختاری وجود داشته باشد نیز باید از روشهای دیگر درمانی استفاده شود. از طریق عکسبرداری و سایر آزمایشات مشخص خواهد شد که آیا این روش جهت درمان مناسب است یا نه. گاهی نیز ممکن است این روش درمانی با سایر روشها ترکیب شود.
چه روشهای درمانی دیگر وجود دارد؟
حدود90 درصد از سنگها بدون درمانی خاص از کلیه ها دفع می شوند. در مواردیکه دفع خود بخود صورت نگیرد روشهای درمانی جهت برداشت سنگ مورد استفاده قرار می گیرد. بعضی سنگها با دارو قابل دفع هستند. در موارد دیگر می توان از روشهایی نظیر برداشت سنگ از طریق پوست یا از طریق یورتروسکوپ استفاده نمود.
آیا سنگهای کلیوی قابل پیشگیری هستند؟
بله کسانی که بیش از یک سنگ کلیه دارند، احتمال بیشتری دارد که سنگ جدیدی نیز بسازند. جهت تعیین علل احتمالی بروز سنگ ممکن است ازادرار 24 ساعته بیمارتست آزمایش متابولیک انجام گیرد. بعد از تعیین علت به بیمار می توان توصیه نمود که به مقدار بیشتری مایعات مصرف نماید. از رژیم غذایی خاص پیروی نماید و گاه می توان از داروهای خاصی استفاده نمود .