بخش های بیمارستان

تغذیه و آشپزخانه

مساحت واحد : ۶۸۰ متر مربع

مسئول واحد : خانم محبوبه عبدنصرالهی- کارشناس حسابداری

کارشناس تغذیه بیمارستان : خانم برهانی

تعداد پرسنل : ۵۶ نفر

آشپز و كمك آشپز: ۱۳ نفر

توزيع كننده غذا : ۳۰ نفر

آبدارچي و خدمات: ۱۳ نفر

آشپزخانه بیمارستان گلسار در زير زمين بيمارستان واقع شده وشامل بخش هاي متفاوت زیر می باشد :

دفتر تغذیه

سلف سرويس يا رستوران بيمارستان

آبدارخانه

محل شستشوي ظروف غذاي پرسنل

واحد پخت مواد غذايي و كبابها

واحد تهيه غذاي ICU

شستشوي ظروف

واحد آماده سازي مواد اوليع نظير مواد پروتئيني (گوشت ،مرغ و....)

واحد آماده سازي مواد غذايي نظير چرخ نمودن ،خرد كردن و تهيه سالاد ،و.....

انبار مواد غذايي خشك

سردخانه بالاي صفر

سرد خانه زير صفر مي باشد .

دفتر تغذیه

دستورالعمل بهداشت فردي پرسنل آشپزخانه:

پوشيدن لباس فرم در محل خدمت وتميزي لباس كار

كوتاه بودن موي سر ،زير بغل ،ناخن ومرتب بودن محاسن

كثيف نبودن زير ناخن ها

پوشيدن كفش كار ، چكمه يا دمپايي

پوشيدن دستكش هنگام كار در مراحل مختلف (مراحل تهيه ،تدارك،آماده سازي ،پخت وتوزيع )

داشتن كلاه در محل كار

استحمام قبل از شروع كار وهمچنين بعد از پايان كار

استفاده از پيش بند در هنگام فعاليت و پاكسازي گوشت ،سبزي و ساير مواد غذايي

استفاده از لباس فرم فقط در محل كار وعدم خروج از بيمارستان با لياس آشپزخانه

بهداشت دستها بر اساس دستور العمل مصوب بيمارستان (قبل از شروع كار وبعد از در آوردن دستكش از دستها )

غذاي سرو شده براي بيماران و همراهان در بيمارستان شامل :

صبحانه ،ميان وعده صبح ،ناهار ،ميان وعده عصر ،شام وميان وعده شب مي باشد

حمل غذا با شارپ هاي گرم كن به محل توزيع غذا در هر بخش با آسانسور صورت گرفته وسرو غذاي گرم در آبدارخانه هر بخش توسط آشپزانجام مي شود و به وسيله توزيع كنندگان غذا در اختياربيماران قرار مي گيرد.

سرو غذاي بخش هاي كوچك ومجزا نيز از آشپزخانه توسط آشپز صورت گرفته و بعد از قرار دادن پوشش ويا كاور ،سريعاًتوسط توزيع غذا با تريلي هاي حمل غذا در اختيار بيماران قرار مي گيرد .

غذاهاي طبخ شده شامل:

1-غذاي معمولي در وعده ناهار وشام مي باشد و برنامه غذايي هفتگي موجود در واحد ،فصلي تغيير مي كند .

2-غذاهاي رژيم كم نمك كم چرب :مانند ماهي كبابي ماهي كم نمك مرغ پخته جوجه كباب و خورشت هاي كم نمك وانواع سبزيجات

3-غذاهاي رژيم ديابتي مانند مرغ پخته ماهي كبابي وماهي كم نمك جوجه كباب خورشت هاي كم نمك با برنج ك بطور ميانگين تا 7 قاشق غذا خوري در نظر گرفته مي شود . همراه انواع سالاد سبزيجات

4-غذاهاي نرم :كه شامل رژيم هاي نرم در وعده ناهار وشام مي باشد .در اين رژيم بسته به شرايط بيمار از پوره سبزيجات پخته که همراه با با مرغ پخته نرم و يا ماهيچه گوسفندي پخته شده و یا ماهي پخته تهیه می شود و يا سوپ با مواد پروتئيني پخته شده ويا كمي برنج كته نرم با مواد پروتئيني پخته شده استفاده مي شود .

5-غذاهاي اولسري :كه شامل مرغ پخته ،گوشت پخته ،يا انواع كباب مرغ يا گوشت يا ماهي با برنج ويا سبزيجات پخته مي باشد

6-غذاهاي رژيم كم پروتئين كه شامل 60 گرم مرغ و يا ماهي پخته يا كبابي وبي نمك همراه با سبزيجات پخته مي باشد .

**انواع سوپ هاي تهيه شده شامل سوپ رشته ،سوپ جو وسوپ آلو مي باشد كه همراه با همه غذاها سوپ در نظر گرفته مي شود

**توزيع غذاي پرسنل در سلف سرويس (رستوران)آشپزخانه صورت مي گيرد كه حدود 150 نفر در هر وعده غذايي مي باشند .